L’any 1991 va ser inaugurat el Port de Mataró, un port que havia de ser un centre lúdic i de serveis, i que tot i que és cert que s’han fet diverses actuacions durant  aquests 24 anys per aconseguir-ho, mai ha complert aquesta missió. Ni des del punt de vista lúdic, ni de restauració, ni d’oci, ni esportiu, ni tampoc com a promoció de les activitats, públiques o privades vinculades al mar i al comerç nàutic.
 
Per altra banda, el mar és un factor diferencial de la nostra ciutat i ha de ser un punt de partida fonamental per impulsar les oportunitats, a nivell econòmic, industrial i de coneixement o mediambiental, i per contribuir al desenvolupament econòmic i social de Mataró i també del Maresme.
 
Per aconseguir-ho serà clau el compromís de la societat civil, i la participació i complicitat dels municipis de l’entorn de Mataró i de la resta de la comarca del Maresme, perquè aquest treball té una clara vocació comarcal i el seu impacte econòmic, turístic i cultural s’estendrà arreu del territori.
 
Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres pensem que és el moment d’aconseguir reactivar el Port de Mataró, i per extensió tot el Front marítim, perquè siguin d’una vegada un factor d’atracció i plenament integrats a la ciutat.


El Port ha de tenir molta més activitat econòmica, de restauració, esportiva, de lleure i turística, de la que té actualment, i l’ampliació de l’oferta hotelera hi hauria de contribuir.
 
Per aconseguir-ho cal reordenar els serveis del Port de manera que sigui molt més permeable i accessible per a la ciutat i la seva gent, i en aquest sentit, conjuntament amb la redefinició del Front marítim, vincular-lo també a la Universitat, situada al Parc Tecnocampus.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament