Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres defensem un model sanitari públic universal, equitatiu, de qualitat i finançat íntegrament amb impostos en tot allò que sigui essencial, i que garanteixi el dret a la salut dels ciutadans.
Considerem que la protecció i la promoció de la salut són una prioritat bàsica, i per això cal un sistema de salut integral i proper que garanteixi la cohesió social, eviti les discriminacions i sigui una eina cabdal de justícia social.
 
Per això, pensem que l’Ajuntament de Mataró té un paper fonamental, especialment en les competències pròpies de salut pública.


D’altra banda, el Consorci Sanitari del Maresme, amb l’Hospital de Mataró al capdavant, és una peça clau dins d’aquest model, i a banda, un agent molt important en els àmbits de la promoció i la protecció de la salut i la prevenció de les malalties, en coordinació real amb les àrees de serveis socials, per afavorir la visió i l’atenció global a la persona. Proposem, entre moltes altres coses:
 
  1. Vetllar des de l’Ajuntament de Mataró i des dels càrrecs de responsabilitat dins del Consorci Sanitari del Maresme, per un adeqüat finançament de les infrastructures sanitàries. En aquest sentit, exigir l’acompliment del pla aprovat al Parlament de Catalunya per eliminar-ne el dèficit històric.


  1. Recuperar l’activitat perduda al Consorci Sanitari del Maresme, lluitant per eliminar les derivacions actuals a centres privats.


  1. Treballar per la minimització de les llistes d’espera des de les possibilitats de la gestió local.


         4.   Impulsar el coneixement de la Carpeta Personal de Salut (CPS) entre la ciutadania. Un espai digital personal que posa a l’abast de cada ciutadà les seves dades.


  1. Promoure des de l’Ajuntament la participació dels treballadors i dels usuaris en el Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme.


         6.  Des de l'Ajuntament s'ha de poder exigir al Consorci Sanitari del Maresme la prestació d'uns determinats serveis amb un nivell de qualitat alt, passant comptes cada any del grau d'acompliment d'aquests, mitjançant per exemple un contracte-          programa, que també comptaria amb la participació de la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament