• 6648 VOTS, 4 REGIDORS! MOLTES GRÀCIES!

  Gràcies als 6648 mataronins i mataronines que heu fet confiança a Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres a Mataró! És el millor resultat en unes eleccions municipals i farem tot el que estigui a les nostres mans per ser dignes representants de tots els qui ens heu donat suport. Treballarem des d’una nova ciutat per construir un nou país!

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres creiem en un municipi que potenciï el transport públic i de qualitat per intentar reduir l’ús del transport privat.   És per això que pensem que cal fer tot un seguit d’actuacions en el servei de Mataró bus per oferir una millor qualitat d’aquest a la ciutadania i augmentar-ne el seu ús:   Avaluar l’augment de la flota de vehicles per poder:   Aconseguir més freqüencia de pas dels diferents autobusos de cadascuna de les línies.

 • CONSTRUIREM UNA NOVA CIUTAT, PER UN NOU PAÍS, I HO FAREM AMB UN NOU ALCALDE

  Ahir al vespre va tenir lloc l’acte central de campanya d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres per a les properes eleccions municipals. En un Casal Aliança ple, Jordi Martí, de Moviment d’Esquerres, Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés i Francesc Teixidó, candidat a l’alcaldia mataronina, van fer els parlaments d’un acte àgil, amb música en directe, fresc i de to festiu, que va ser presentat per Anna Salicrú, número 2 a la llista.   El portaveu de Moviment d’Esquerres, Jordi Martí, va reivindicar el paper del socialisme representat a la candidatura mataronina, i va animar a “lluitar per un triple combat: llibertat nacional, justícia social i regeneració democràtica”.

 • ANNA SALICRÚ: "SI SÓC REGIDORA, INTENTARÉ APORTAR LA VISIÓ DE LA CIUTAT DES DELS ULLS D'UNA DONA AL CONSISTORI"

  Ahir al vespre, Anna Salicrú, número 2 de la llista d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres en les properes eleccions municipals, va participar en el debat sota el títol “La ciutat vista amb ulls de dona” organitzat pel col·lectiu Dones Reporteres i que va tenir lloc al bar cultural El Públic.   En el transcurs del mateix, es van tractar diferents temes relacionats amb el model de ciutat sempre vistos des d’una mirada femenina. En primer lloc, es va parlar d’ocupació, on Anna Salicrú va demanar un acord de tot el consistori per fer un pla de xoc i rebaixar els alts índex d’atur de la nostra ciutat, així com buscar oportunitats de feina per a les dones, per exemple en el camp del comerç i de l’assistència.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres tenim molt clar que les Teconologies de la Informació i la Comunicació (TIC) són una eina per modernitzar l’Ajuntament i permeten incrementar-ne l’eficiència, de manera que impliquen una millora de la qualitat en la prestació dels serveis públics i un apropament a la ciutadania. A part, aquestes TIC han de facilitar la concepció de l’Ajuntament com a govern obert, un concepte que engloba diversos eixos:   Transparència: definir el pla de transparència municipal que ha de ser full de ruta d’actuacions i objectius.

 • "UNA VERITABLE REVOLUCIÓ PER A LA CIUTAT"

  Francesc Teixidó, candidat a l’alcaldia per ERC-Moviment d’Esquerres a Mataró va participar ahir al debat entre les 9 formacions que es presenten a les eleccions municipals, organitzat pels mitjans de comunicació privats de la ciutat (Tot Mataró i Capgròs), i que es va fer al Teatre Monumental. En les seves intervencions, Teixidó va reclamar els grans pactes de ciutat per fer sortir Mataró d’una situació econòmica molt dura, amb una de les taxes de desocupació més altes del nostre país.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres reivindiquem l’espai públic, com a punt de trobada principal dels ciutadans, un espai públic que ha de ser un àmbit de tolerància i d’aprenentatge constant, presidit per la cultura del respecte a les persones i a l’entorn. La convivència és fonamental per concebre l’espai cívic equilibrat; l’actitud cívica i l’espai compartit són inherents a l’actual estat del benestar. Des de l’Ajuntament cal potenciar aquests valors de civisme però alhora donar solucions als problemes derivats d’aquestes actituds incíviques.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres pensem que l’eix de l’acció política des de l’Ajuntament de Mataró es basa en el benestar de la ciutadania i es sustenta sobre uns principis d’universalitat en el dret d’accés als serveis socials i de participació. La col·laboració de l’Ajuntament, els ciutadans, empreses i associacions, és fonamental per aconseguir que tots els qui vivim a Mataró tinguem les mateixes oportunitats. En un entorn on la crisi afavoreix l’existència de les desigualtats, des de l’Ajuntament invertirem en les persones.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres defensem un model sanitari públic universal, equitatiu, de qualitat i finançat íntegrament amb impostos en tot allò que sigui essencial, i que garanteixi el dret a la salut dels ciutadans. Considerem que la protecció i la promoció de la salut són una prioritat bàsica, i per això cal un sistema de salut integral i proper que garanteixi la cohesió social, eviti les discriminacions i sigui una eina cabdal de justícia social.   Per això, pensem que l’Ajuntament de Mataró té un paper fonamental, especialment en les competències pròpies de salut pública.

 • La creació del Parc Tecnocampus ara fa cinc anys havia de permetre, a banda d’integrar les dues universitats existents aleshores (EUPMT i EUM), la connexió entre el coneixement, l’empresa i el territori.   L’Ajuntament ha de tornar a dirigir estratègicament el futur del Parc i recuperar la idea inicial pel qual fou creat, perquè es creïn veritables sinergies entre la ciutat, la universitat i les empreses situades al mateix Tecnocampus.   Els ciutadans que no hi tenen una vinculació directa (és a dir, a banda dels que en són estudiants o que hi tenen la seu empresarial) no senten el Tecnocampus com a propi, i en aquest sentit és imprescindible buscar els mecanismes perquè la ciutadania es pugui servir d’aquest centre per altres finalitats que no siguin estrictament les estudiantils i empresarials, i així quedi integrat en el conjunt d’equipaments municipals i com a espai públic i de coneixement de la ciutat.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’esquerres volem aprofitar la innovació per millorar la gestió de la nostra ciutat i en definitiva, la qualitat de vida de les persones. Aquesta és la filosofia del concepte “ciutat intel·ligent” (o smart city, en anglès) que pretén aprofitar el potencial tecnològic amb l’objectiu de que la ciutat sigui més eficient, tant des d’un punt de vista econòmic, com mediambiental, com des del punt de vista de millorar-ne la convivència i fer-la més amable.

 • El pagament digital és un sistema per al desenvolupament econòmic local: una política de promoció econòmica innovadora que permet incrementar l’impacte multiplicador de la despesa municipal sobre el comerç local i de proximitat, mitjançant un sistema de pagaments digital que optimitzi la circulació del diner dins la ciutat.   Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres proposem la creació d’una moneda mataronina per poder fer aquests pagaments digitals.   Aquestes monedes o Unitats d’Intercanvi (UDI) són un poder de compra temporalment captiu dins la ciutat, que es pot convertir a euros sota determinades condicions (per exemple, a partir d’una data preestablerta).

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres creiem fonamental el paper que han de desenvolupar els Ajuntaments en la construcció del nou país, i és per això que pensem que és crucial adoptar iniciatives a nivell municipal en aquest sentit.   Una d’aquestes iniciatives pot ser, per exemple, el pagament dels impostos municipals a l’Agència Tributària Catalana, enlloc de fer-ho a nivell estatal, com a pas previ a la creació definitiva d’una Hisenda pròpia.   A banda de fer-ho per conviccions ideològiques i amb la idea que en un futur no gaire llunyà els impostos podran ser recaptats i gestionats per la Hisenda Catalana, volem recordar que la legalitat d’aquest pagament està garantida actualment perquè la Generalitat de Catalunya transfereix els diners recaptats a través de l’Agència Tributària Catalana a la Hisenda espanyola.

 • “ESTIC CONVENÇUDA QUE EN QUICO POT SER EL NOU ALCALDE”

  Ahir al vespre la candidatura d’ERC-Moviment d’Esquerres a Mataró va organitzar un sopar-col·loqui amb Montserrat Tura amb el títol “la gestió de la complexitat a les nostres ciutats”. Prèviament, l’exconsellera va aprofitar la seva visita a Mataró per assistir a la concentració a favor de l’escola en català, que es feia a la plaça de Santa Anna, i va presentar el seu llibre “Estirant el fil (quan el socialisme va abandonar el catalanisme)” a la llibreria Buc de llibres.

 • L’any 1991 va ser inaugurat el Port de Mataró, un port que havia de ser un centre lúdic i de serveis, i que tot i que és cert que s’han fet diverses actuacions durant  aquests 24 anys per aconseguir-ho, mai ha complert aquesta missió. Ni des del punt de vista lúdic, ni de restauració, ni d’oci, ni esportiu, ni tampoc com a promoció de les activitats, públiques o privades vinculades al mar i al comerç nàutic.   Per altra banda, el mar és un factor diferencial de la nostra ciutat i ha de ser un punt de partida fonamental per impulsar les oportunitats, a nivell econòmic, industrial i de coneixement o mediambiental, i per contribuir al desenvolupament econòmic i social de Mataró i també del Maresme.