• Des d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres pensem que, tot i la feina feta en els últims anys en el camp de la mobilitat a la nostra ciutat, hi ha moltes coses millorables i que a vegades són solucionables amb una mica d'imaginació. Petits detalls que poden ajudar a canviar els problemes de mobilitat, tant si parlem de vianants, com de vehicles, com de bicicletes, etc. En aquest sentit, proposem que en els carrers amb doble carril per cadascun dels sentits de circulació es pugui aparcar al més proper a la vorera en horari nocturn, tal com es fa per exemple a Barcelona, a partir de les 10 de la nit.

 • Des d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres pensem que cal donar resposta i trobar solucions a demandes ciutadanes que fa temps que existeixen a Mataró. En aquest cas, pensem que és imprescindible l'existència d'un espai polivalent que pugui acollir diferents activitats culturals i recreatives, en general. A banda de poder tenir aquest espai, ara inexistent en una ciutat amb la grandària de Mataró, també serviria per acollir les diferents activitats que, per inclemències meteorològiques, no es puguin desenvolupar allà on s'havien previst inicialment.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres creiem fermament en la necessitat d’impulsar les polítiques d’acció social per aconseguir una ciutat clarament sense desequilibris, i un dels àmbits especials d’actuació ha de ser el de l’educació i el lleure, perquè tots els infants i adolescents de Mataró tingui les mateixes oportunitats. El nostre propòsit és incrementar la xarxa de serveis i equipaments socials destinats a la infància i l’adolescència des d’una vessant de prevenció, detecció i protecció de situacions de fragilitat social, maltractament, negligencia o conductes de risc.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres apostem pel rellançament del sector primari, basat en una producció de qualitat i en una transformació excel·lent que aportin valor afegit als productes, com a idea estratégica per Mataró, des d’un punt de vista econòmic, ambiental i territorial. Fomentarem estratègies de promoció i comercialització que converteixin el mercat interior en el principal mercat dels productes autòctons mitjançant el suport de les noves tecnologies i la concertació amb el sector turístic i gastronòmic local.

 • Des d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres creiem fermament en la democràcia i en la participació de tota la ciutadania en la presa de decisions.   És per aquest motiu que ens comprometem a fomentar, dins del marc de la Llei de consultes populars no refrendàries (Llei 10/2014), consultes ciutadanes, sectorials o generals, en aquelles decisions cabdals del model de la ciutat.   Per fer-ho, utilitzarem totes les eines disponibles, incloent les de “democràcia 2.0” per facilitar, així, la participació de tothom.

 • Independència sense dubtes i voluntat de governar la ciutat

  Ahir a la nit Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres va donar el tret de sortida de la campanya electoral per les properes eleccions municipals a Mataró. En un acte celebrat a la seu local, es van presentar els diferents vídeos i cartells per a la campanya i es va aprofitar per fer una breu ressenya del programa electoral.   Al seu torn, el candidat a l’alcaldia, Francesc Teixidó, va fer una crida a la participació en aquesta campanya electoral que “encarem amb el màxim d’optimisme, després d’arribar a un acord amb el socialisme sobiranista, i amb un nou equip divers, preparat i agosarat”.

 • 26474 vots independentistes a Mataró (Del 9N al 24M)

  La llibertat, així com la justícia i la dignitat són els valors universals que han de ser la base per construir el nou país.   És indestriable la dualitat entre llibertat nacional i justícia social, dues cares de la mateixa moneda.   L’única manera d’aconseguir la llibertat del nostre país és mitjançant l’exercici de la democràcia.   El passat 9N en el procés participatiu per decidir el futur de Catalunya, 26474 mataronins van votar a favor de la independència, i és per això que animem, com a mínim, a tots aquells qui ja ho van fer, que tornin a votar “independència” en les properes eleccions municipals del 24 de maig.

 • "El problema de la sanitat només es resoldrà quan Catalunya sigui independent"

  El passat dimarts dia 5, a la Biblioteca Antoni Comas va tenir lloc el debat sobre la sanitat pública entre els diferents candidats a l'alcaldia de la nostra ciutat. En els diferents torns en què va intervenir, el candidat a l'alcaldia per ERC-Moviment d'Esquerres, Francesc Teixidó, va explicar la necessitat que usuaris, treballadors i professionals de la sanitat siguin presents al Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme, i va reivindicar que no s'aconseguirà mai un bon servei sanitatri al nostre país, fins que realment no es puguin gestionar íntegrament els propis diners, és a dir, en una futura Catalunya independent.

 • Taula rodona "L'Estat del Benestar en el nou país"

  Ahir dimarts, al centre cívic del Pla d’en Boet, va tenir lloc la taula rodona sota el títol  “L’Estat del Benestar en un nou país” amb la participació com a ponents del diputats Anna Simó, Pere Aragonès i Marina Geli, i que va presentar el mataroní Jaume Calsapeu.   En les seves intervencions, cadascun dels participants va anar desgranant la seva concepció dels pilars de l’estat del benestar en un futur estat independent, un estat del benestar actualment molt perjudicat per les retallades econòmiques i que amb la oportunitat de la construcció d’un nou país s’haurien de poder recuperar, i així “superar la situació d’assistencialisme actual”.

 • Una sola ciutat

  Mataró, com la resta de ciutats i municipis del nostre país, ha tingut un creixement molt important de població, degut, bàsicament, a l’arribada d’un nombre molt important de persones vingudes d’altres països, bàsicament d’Àfrica, Llatinoamèrica i Àsia.   L’actual realitat migratòria requereix nous contextos d’acció en tots els àmbits, però sobretot en el jurídic i de les polítiques públiques de ciutadania, i també en l’àmbit social, en el de la convivència i en el de les percepcions.

 • Presentació d'en Teixi

  Aprofitant la Diada de Sant Jordi i que serem presents tot el dia al capdavall de La Riera (davant l'antic "Canaletas") aprofitarem per fer la presentació en societat d'en "Teixi". Un dibuix d'en Francesc Teixidó, creat pel dissenyador gràfic mataroní Àlex Valls, que ens acompanyarà tota aquesta campanya electoral. Podreu trobar el "ninot" i el candidat de debò tot el dia a la parada, per tal de poder fer-los-hi totes les fotos que vulgueu i parlar amb en Francesc Teixidó. Aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos una bona Diada de Sant Jordi!

 • Una consulta popular sobre la Festa del cel

  Participar és decidir. El nou Mataró ha de tenir espais per a la deliberació i validació, assegurant una bona combinació de la democràcia representativa, participativa i directa. Necessitem, entre tots, construir les polítiques i el model de ciutat amb els ciutadans, consolidant i simplificant les eines de consulta directa, la concertació de debats i la iniciativa ciutadana. La participació no és només estar informat del que passa al municipi sinó que ha d’assegurar també la iniciativa ciutadana, la necessària deliberació de les polítiques publiques factibles i finalment, la seva validació.

 • Mataró, una ciutat d'oportunitats per a tothom

  El passat dijous 16 d’abril, Francesc Teixidó, candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres va pronunciar la conferència titulada “Mataró, una ciutat d’oportunitats per a tothom”, en un acte que va omplir la Nau Gaudí. En el decurs de la mateixa, Teixidó va descriure de forma clara i sintètica els principals reptes que té la ciutat de Mataró i va destacar algunes de les línies de treball que entre tots hem de tirar endavant per sortir de la situació de profunda crisi econòmica dels últims anys, que a banda d’un retrocés en l’activitat econòmica, ha comportat retallades (especialment en sanitat i en educació) i  també la reducció d’alguns dels serveis municipals que s’oferien a la ciutadania per tal de garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom, com per exemple la dràstica disminució dels recursos del servei acollida, un element estratègic per a la cohesió social i la convivència.

 • Propostes per al programa electoral

  Aquests dies estem acabant de redactar el programa electoral per a les properes eleccions municipals i ens agradaria que tothom que hi vulgui col·laborar faci la seva proposta, omplint aquest formulari. http://goo.gl/forms/x1O7fFpMed

 • Fer de Mataró, una nova ciutat per un nou país és l’objectiu d’ERC en començar aquest any polític que es preveu molt intens, i que té una cita clara en les properes eleccions municipals. Tots els partits expressen la voluntat de treballar per un projecte de ciutat que  millori les condicions de vida de la gent, però nosaltres estem convençuts que som diferents i necessaris per organitzar l’ajuntament i la ciutat segons els nostres valors republicans: la llibertat, la justícia i la comunitat d’interessos.