• Del nou Ajuntament naixerà la República Catalana

  El republicanisme no és només la organització institucional que volem per a un Estat sinó que és una manera d’entendre la política basada en els valors de la igualtat, la llibertat, la solidaritat, la justícia, la comunitat d’interessos... El propi interès forma part del bé comú. L’amor a la ciutat ha d’esdevenir l’essència de tot el que fem a l’Ajuntament, perquè implicarà el compromís civil i ètic dels ciutadans amb les institucions que garanteixen la seva llibertat.

 • Acord entre ERC i Moviment d'Esquerres per anar junts a les municipals

  L'assemblea local d'ERC ha ratificat avui la proposta d'acord amb Moviment d'Esquerres per presentar-se conjuntament a les properes eleccions municipals, a Mataró. Un acord, ratificat, ja fa uns dies, per l'assembla local de Moviment d'Esquerres. La situació actual fa necessari repensar el mapa polític i cal tenir la capacitat de teixir aliances diverses, basades en un ideari progressista i en la defensa dels drets socials, i en aquest sentit, les properes eleccions del 24 de maig, han de ser una oportunitat per configurar noves majories progressistes i sobiranistes que permetin un nou poder local per construir, des de la base, un nou país.

 • Moment de la presentació al Cafè del Mar

  Presentació de la candidatura d'ERC - Moviment d'Esquerres

  El passat divendres dia 10, es va presentar la candidatura d’ERC-Moviment d’Esquerres en un acte al Cafè de Mar de la nostra ciutat, que va omplir la sala polivalent d’aquest emblemàtic espai. En primer lloc va intervenir Ester Capella, portaveu al Senat per ERC, que va recordar la importància d’aquestes eleccions municipals com a primera volta de les eleccions al Parlament del 27 de setembre i va fer èmfasi en la reivindicació de la justícia social i la llibertat nacional com a dues cares de la mateixa moneda.

 • Mataró ha de ser una ciutat que ofereixi una veritable igualtat d’oportunitats per a tothom.   Cal impulsar ordenances socials que vagin a favor de lluitar contra els desequilibris i cal recuperar els serveis públics, alguns dels quals han estat molt afectats per la crisi.   No podem permetre que hi hagi cap infant que passi gana i fred i per això cal incidir en els programes d’eradicació de la pobresa infantil i energètica.   A les famílies que pateixen desnonaments els cal una segona oportunitat i per això s’han de fer accions de pressió i de mediació per evitar-los.

 • NOU EQUIP. Preparats i agosarats.

  La darrera assemblea d'ERC a Mataró va aprovar la llista electoral per les properes eleccions municipals, encapçalada per l'alcaldable Francesc Teixidó, i que es caracteritza per l'acord polític amb Moviment d'Esquerres. A banda de persones vinculades a les dues formacions polítiques, la llista incorpora diversos independents. És una llista amb gent molt diversa, preparada, representativa, de diferents procedències, que es presenta amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar per Mataró i també per la construcció d'un nou país des de la nostra ciutat.

 • Les ciutats intel·ligents (smart cities) són un nou model de ciutat que integra iniciatives orientades a millorar la sostenibilitat mediambiental i econòmica, així com la gestió eficient dels seus serveis, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i permetre, a llarg termini, una reducció de la despesa pública. Es basen en la innovació, per exemple, en els materials, recursos i models emprats, buscant la màxima integració i connexió entre les infraestructures i els serveis de la ciutat.

 • Davant d’un consistori divers, el diàleg i el pacte seran fonamentals. La suma de diferents sensibilitats ens millora a tots. Només amb el diàleg i la participació de la ciutadania aconseguirem resoldre els problemes.

 • Mataró ha de tenir espais per a la deliberació i validació i assegurar una bona combinació de la democràcia representativa, participativa i directa.   Hem de construir les polítiques i el model de ciutat amb els ciutadans, consolidant i simplificant les eines de consulta directa, la concertació de debats, la iniciativa ciutadana.   Promourem processos participatius per elaborar pressupostos compartits o adoptar projectes estratègics.   La participació no és només estar informat del que passa al municipi sinó que ha d’assegurar també la iniciativa ciutadana, la necessària deliberació de les polítiques públiques factibles i finalment, la seva validació.

 • Fer un nou país i una nova ciutat ha de servir per repensar com les administracions es relacionen amb la ciutadania i com la ciutadania, empoderada, se sent satisfeta amb les seves institucions. La transparència en la gestió de l’Ajuntament no ha de ser l’acompliment d’uns indicadors mínims, sinó una veritable obertura als ciutadans. Mataró ha de ser una ciutat amb totes les dades obertes, amb una web intuïtiva i entenedora que faciliti els tràmits, les consultes i la participació.